Close

ANDA DAH START BUSINESS ?

ATAU ANDA BARU START BUSINESS ?

TAPI TAK TAHU MACAM MANA

NAK SADO DAN SUSTAINKAN BUSINESS WAKTU MENCABAR ?

Saya akan tunjukkan apa yang anda kena buat

supaya business anda boleh terus SUSTAIN

walaupun anda tengok banyak business lain dah tutup.

Anda akan dapat EBOOK BUSINESS SAYA SURVIVE ,

dan bonus yang saya akan bagi.

Yang paling gila adalah TAWARAN PULANGAN DUIT yang tak masuk akal langsung

AMARAN

Panduan EBook ini hanya sesuai untuk business owner yang ada matlamat nak majukan business.

Sangat tak sesuai untuk anda yang fikir kalau dah beli ebook ni boleh buat sales ribu ribu esok hari.

SEBELUM SAYA PERGI LAGI JAUH

SIAPA SAYA YANG TULIS EBOOK NI

Saya nak anda BACA SETIAP AYAT yang ada dalam page ini ...

.

Assalamualaikum. Hai.

.

Saya Ikhsan Mustain.

.

Pengalaman terbesar dalam hidup saya adalah bila saya perhatikan apa kesilapan yang pernah mak dan ayah buat dalam perniagaan mereka.

.

Nota penting: Saya bukan seorang jutawan dan tidak memiliki sebarang harta mewah untuk ditayangkan dalam web ini supaya dapat mempengaruhi anda beli ebook ini.

.

Tujuan saya tulis cerita ini bukan untuk meraih simpati anda yang tengah baca.

.

Bagi saya, apa yang menunjukkan SEORANG BUSINESS PERSON TU GAGAL, bila dia terpaksa tinggalkan business dia dan bekerja untuk orang lain.

.

Ini yang terjadi kepada kedua ibu bapa saya. Bukan saya tak suka mereka sampai nak labelkan mereka orang yang gagal, tapi bagi orang yang buat business, agak mustahil untuk bertukar kerja makan gaji.

.

Macam mana benda ni jadi ?

.

At the end of the day, kunci utama satu satu business untuk terus bergerak terletak dekat siapa leader yang pimpin business tu.

.

Yes pemimpin business tu sendiri.

.

Ok, saya bermula dengan mak saya.

.

Mak saya seorang tukang jahit. Siapa yang pernah ada pengalaman menjahit mesti tahu macam mana susahnya menjahit. Long story short, masa hari hari biasa (bukan nak dekat raya atau cuti umum), mak saya terpaksa reject orang yang nak mintak jahitkan baju. Ni semua jadi sebab mak saya dah terima terlalu banyak tempahan yang nak kena siapkan sorang sorang.

.

Yes, kena siapkan sorang sorang. Itu sebab utama kenapa business mak saya yang dah berbelas belas tahun boleh hilang sekelip mata. Kelemahan mak saya adalah dia ‘takut’ untuk turunkan ilmu menjahit dekat orang lain sebab dia berfikir bila orang tu dah pandai, dia dah tak nak bekerja untuk mak saya.

.

Last last, tak ada satu tindakan pun yang mak saya buat untuk overcome masalah dia. At certain point, mak saya dah tak mampu untuk buat kerja sorang sorang and guess what, she makes decision to work for someone else. Sekarang, dia bekerja untuk orang lain.

.

Next, kita pergi ke ayah saya pula.

.

Sebelum ini ayah saya berniaga barang runcit. Minyak, beras, gula, garam, bawang, Maggi, Kicap Jalen dan banyak lagi la barang runcit yang anda boleh listkan. Kenapa ayah saya gagal sebagai seorang business person? Sebab ego. Iyeee ego. Lelaki kan.

.

Sama macam mak saya, ayah saya dah berniaga berbelas belas tahun. Masa zaman awal 2000 kita belum ada smartphone. Masa tu still lagi femes dengan phone Nokia tekan tekan, Nokia 3310. Saya mengaku, zaman tu dia run business dengan baik.

.

Tapi along the way, saya perhatikan kalau ayah saya terus kekal dengan gaya dia sekarang, agak susah untuk bersaing dan sustainkan business dia. Bohong la kalau saya langsung tak pernah suruh dia beli smartphone. Dalam business kita kena leverage on technology. Kita kena manfaatkan teknologi.

.

Last last sampai ke sudah dia ego, langsung tak nak cuba smartphone. Sebab bagi dia, kalau sebelum ni dia boleh bangunkan business dengan cara dia, kenapa dia tak boleh teruskan je dengan apa yang dia buat sekarang. Bila dah sampai satu level, market dah berubah. Business dia tetap jalan, tapi dah tak macam dulu. Kebanyakan customer dan supplier dia gunakan Whatsapp untuk berhubung. Jadi dia agak ketinggalan dan terpaksa tutup business. 

.

Sekarang dia kerja pemandu lori ais sebab dia nak buat kerja yang dia pernah buat masa zaman muda muda dulu.

.

Mungkin bagi anda yang baca cerita saya rasa saya ni tak hormat mak ayah saya. Tak, saya hormat mereka. Saya sayang mereka. But I want to tell you very clear, what happen if we do not want to adjust our business gameplan while running business. Bagi saya, mereka inspirasi saya. Banyak saya belajar dari mereka. Dan saya tak nak kesilapan macam ni anda terus lakukan dalam business anda.

Setiap Orang Mesti Ada Guru Yang Bimbing ...

Jadi Siapa Guru Saya Dalam Perniagaan ?

Saya cerita sikit la siapa orang yang ajar saya dalam business .

Bila saya cakap ni bukan bermaksud saya belajar ikut video, duduk dekat rumah, pakai seluar pendek.


TAKKK...


Saya belajar depan depan.

Saya nampak dia, dia nampak saya.

Saya tanya dia jawab. Apa saya tak faham, dia tunjuk.

Apa yang saya ragu ragu, dia jelaskan.

Tuan Irfan Khairi ??? Iyeee Jutawan Internet Muda tu.

Beliau yang mengajar saya dalam perniagaan.

IK Institute of Business di Dubai

Yang ni pula saya dalam kelas Tuan Irfan Khairi. Saya yang baju merah belakang tu. Dalam bulatan.

Apa yang anda akan dapat dari eBook ni :


Oh ya lupa saya nak bagi tahu. Ebook ni tak sentuh benda benda spesifik seperti FB Ads atau Google Adwords.


Tapi apa yang ditekankan dalam eBook ni BENDA BENDA COMMON SENSE yang kita sepatutnya buat untuk tingkatkan business kita.

1 . Soalan yang patut anda tanya sebelum anda lakukan Marketing. (Nilai: RM19)

Apa sebenarnya yang business anda mahukan.

Kemana hala tuju business yang tengah anda bawa sekarang ini.

.

2 . Kenapa orang orang di bawah boleh anda gunakan untuk naikkan business anda. (Nilai: RM19)

Apa sebenarnya market value yang ada pada mereka.

Apa yang mereka boleh lakukan untuk business anda.

3 . Kenapa ada orang yang suka beli dengan harga yang mahal ? (Nilai: RM29)

Kenapa harga murah kadang kadang buat orang tak pandang ?

Apa sebenarnya yang buat orang nak beli dengan harga yang mahal.

.

4 . Macam mana nak cari kelebihan pesaing dan jadikan kelebihan kita. (Nilai: RM19)

Persaingan makin hebat, makin dahsyat dan kejam.

Sebab tu banyak bisnes fail!

Anda kena tahu macam mana nak create USP anda sendiri.

.

5 . Kenapa pentingnya business networking untuk naikkan sales anda. (Nilai: RM29)

Anda sedia maklum yang trend business sekarang perlukan kita untuk networking dengan orang lain. Anda patut tahu kenapa.

.

6 . Mana satu yang orang akan tertarik.

RM 199,000 atau RM 200,000 ? (Nilai: RM9)

Apa alasan sebenar kenapa orang pilih apa yang dia pilih.

Harga yang macam mana sepatutnya business owner letak ?


7. Macam mana nak minta referral yang betul. (Nilai: RM39)

Nak minta referral bukan main boleh pakai redah je tau.

Kena tahu cara dia. Kalau tak orang akan menyampah.

.

8. Kenapa penting untuk pastikan setiap information kita sampai. (Nilai: RM29)

Apa akan jadi sebenarnya ? Ini ke sebab business kita hambar je sebelum ni ?

.

9 . Dan banyak lagi yang anda akan tahu

bila anda habis baca hingga muka surat terakhir eBook ini. 

Series banyak lagi. Ini semua gabungan pengalaman saya.

TUNGGU DULU !!!!


Saya ada satu bonus merepek, gila, tak masuk akal. Semua ni saya nak bagi untuk orang yang baca


EBOOK BUSINESS SAYA SURVIVE

Apa ILMU PREMIUM yang akan saya update dari pengalaman saya nanti. (IN PROGRESS)


1. Macam mana nak kekalkan customer.  Jangan abaikan pelanggan sedia ada, tidak kira betapa kecil mereka. Mereka inilah yang dapat membantu bisnes anda untuk berkembang maju.

.

2. Apa yang nak kena faham dan apa yang nak kena ubah bila demand customer berubah. Apa kita kene buat sebelum demand customer berubah.

.

3. Kenapa penting sangat kekalkan customer untuk business. Apa yang customer kita boleh buat untuk business kita?

.

4. Customer Loyalty Program. Semua business kena ada ke? Kalau kena ada nak buat macam mana? Apa effect kalau tak ada ?

.

5. Macam mana nak communicate dengan customer. Yessss ini sebenarnya ilmu penting anda kena tahu. Sebab selain business owner sendiri nadi untuk business, customer pun nadi untuk business juga.


Haa, takkan ini je ilmu yang saya nak share. Tunggu... Ada lagi saya akan tulis untuk anda.


6. Branding. Kalau buat tak betul, orang susah nak beli dari kita. Orang tak kenal kita. Orang ragu ragu dengan kita.


7. Pattern kan design kita. Pernah tak dengar design company lain kena tiru? Anda ada design sendiri? Ada trademark sendiri ? Macam mana nak protect. Anda kena tahu.


8. Lauch dan kekalkan brand anda. Anda ada benda baru nak launch? Apa benda yang anda kena buat sebelum launch ? Anda kena tahu.


Ishhh dah banyak dah ni. Nak lagi ke? Nak? Ok, saya cuba share lagi pengalaman saya.


9. Macam mana gunakan social media untuk dapatkan networking yang berkesan. 


10. Apa yang nak kena buat kalau dalam business semua kerja kita kena buat. Semua ni buatkan kita rasa penat, stress, frust.


11. Outsource Sales and Marketing. Ada masa kita kena dapatkan bantuan orang lain untuk buat sales dan marketing untuk kita. Bila ?


12. Marketing Outside The Box. Apa teknik logic simple untuk buat marketing.

KEJAPP... SAYA RASA SAYA NAK SHARE LAGI SATU ILMU.

TAPI SAYA AKAN SHARE BILA SAYA TENGOK ANDA BETUL BETUL MINAT NAK TAHU.

Ilmu ni saya dah cuba sendiri dan saya dah dapat pun result dia. Walaupun saya tak jadi jutawan tapi saya dapat apa yang saya nak.

Macam yang anda boleh tengok, saya screenshot Instagram ni 2 Januari 2017. Untuk pengetahuan anda, SAYA DAH TAK JUAL LAGI PRODUK INI dan post terakhir saya 12 November 2016.


Apa yang saya nak cerita dekat sini, kalau kita menjual dengan teknik yang betul, kita dah tak nak jual pun orang tetap akan beli.


Saya akan share macam mana saya jual produk 18 SX dekat Instagram. Walaupun logiknya orang malu malu kucing nak follow dan like gambar yang saya post.


Ini yang mungkin saya share:


1. Nanti saya akan bagitahu macam mana saya pakai brand saya sendiri untuk jual produk orang lain. Yes, macam yang anda nampak, macam mana saya gunakan brand Sadostain untuk jual produk orang lain. 


2. Saya bagitahu macam mana saya dapatkan 1.7K followers tanpa gunakan Agent, Stockist dan Dropship. 


Ohh ya, untuk pengetahuan anda, saya LANGSUNG TAK PERNAH BUAT PAID REVIEW.


Iyaaa saya tak tipu.


3. Macam mana nak cari hashtag yang sesuai untuk business anda. Bab ni penting sebab ada customer yang cari barang yang dia minat gunakan hashtag. Banyak Insta seller saya tengok gunakan hashtag yang customer takkan cari. 


4. Apa  yang sepatutnya tulis dekat bahagian Profile Instagram. Bukan semua benda kita boleh main tulis. Kalau salah tulis boleh buatkan kita nampak tak serius nak menjual.


Dan banyak lagi yang saya akan bocorkan nanti.


Yang paling penting sebenarnya macam mana saya buat Sales daripada Instagram.


JUMLAH KESEMUA ILMU TAMBAHAN YANG AKAN SAYA KASI

BERNILAI LEBIH RM 500

kalau anda amalkan.

" Jadi berapa harga biar saya boleh dapatkan BUSINESS SAYA SURVIVE ? "

Sebenarnya kalau nak dibandingkan dengan apa yang anda dapat,

saya nak jual lebih RM 500.


TAPI


Memandangkan niat anda memang NAK BELAJAR DAN AMALKAN jadi why not saya kasi harga yang rendah sedikit.


RM 249 BOLEH ?


Apaa ??? Mahal sangat ??? Sabar... Saya tahu keadaan sekarang buatkan ramai orang terfikir nak cari duit tambahan, saya akan kurangkan lagi.


RM 149 harga untuk dapatkan BUSINESS SAYA SURVIVE.


Itu dah banyak pengurangan sebab saya tunjuk apa yang anda kena buat. Dan kalau anda buat betul betul, hasil yang anda dapat jauh lebih besar daripada ni.

OK, macam ni lah, sebab anda dah baca sampai sini, saya bagi offer yang terakhir.


RM 29 SAHAJA !!!

Ya anda tak salah baca. Cuma RM 49 sahaja. Ini pun dah sangat murah kalau nak dibandingkan dengan ebook lain yang ada di pasaran.


Ingat, anda akan terima ILMU ILMU PREMIUM tambahan yang akan saya bagi untuk masa yang akan datang. Jadi tak rugi sebab ilmu anda akan bertambah.


Saya akan contact anda ikut email personally dan berikan LINK supaya anda boleh download ILMU ILMU PREMIUM.



2 LANGKAH MUDAH YANG ANDA PERLU LAKUKAN UNTUK DAPATKAN EBOOK ANDA

STEP 1


Bank In RM 29 ke dalam akaun bank berikut


162263594689

IKHSAN MUSTAIN

___________________________________________________

Step 2


WhatsApp bukti bayaran anda ke :

013 349 0683


Jangan Lupa Letakkan Nama Panggilan Anda Sekali.


Contoh, "Hai Ikhsan. Saya Aida dan ini bukti bayaran saya." 

Anda Akan Terima Email Dan Link Untuk Download Ebook Dari sadostain@gmail.com. Sila Check SPAM Inbox Kalau Anda Tidak Mendapat Apa-Apa Email Setelah 24 Jam. Kalau Masih Tak Ada Email Balas, Tolong Email Semula Nama Anda Dan Bukti Bayaran.

OH YAA. LUPA SAYA NAK BAGITAHU PASAL MONEY BACK GURANTEE.


Ini satu satunya ebook yang tawarkan Jaminan Pulangan Duit.


Kalau anda rasa anda tak belajar 1 ilmu (minimum) daripada apa yang ada dalam Ebook ini dalam masa 30 hari, saya akan refund duit anda.


Tolong bagitahu dalam emel dengan tajuk "Ebook BSS- Refund."

Disclaimer : Anda kena bekerja keras untuk dapatkan bangunkan business anda dan duit. Ebook ini tak janjikan anda akan buat duit dalam masa yang singkat. Anda mesti invest masa dan tenaga untuk business anda. Anda juga ada risiko yang anda mungkin tak akan dapat apa apa result dari apa yang saya tulis sebab itu semua bergantung usaha anda. Ini bukan magik. Saya ada buat money back guarantee in case ebook ini tak sesuai untuk anda.


Saya langsung tak percaya dengan apa apa program cepat kaya. Bagi saya yang penting adalah kerja keras, tambah nilai dan cipta peluang untuk membantu orang ramai build dan sustain kan business. Saya sangat perlukan anda untuk share pengalaman anda membaca ebook ini dan apa yang jadi bila anda apply dalam business anda. Saya tak boleh bagi anda guarantee result yang anda akan dapat dari apa yang saya share dalam ebook saya kerana ini semua bergantung idea, information, tools dan strategi anda sendiri. Saya disini cuba membantu anda sebaik mungkin. Thank you sebab membaca. Jangan takut untuk bermimpi besar dan buat tindakan biar anda dapat apa yang anda nak.